Folytatódik a Bibliai Szabadegyetem

Hírek 2022.08.27.

A Bibliai Szabadegyetem célja egyszerű: bemutatni a Biblia 66 könyvét az elejétől a végéig. Az Adventista Teológiai Főiskola oktatói hosszú évek óta járják az országot, és kisebb-nagyobb városokban tartanak nyilvános ismeretterjesztő előadásokat teológiai igényességgel, mégis közérthetően.

A Biblia európai kultúránk szerves része, mégis sokan vannak hazánkban is, akik egyetlen egyszer sem olvasták el a kereszténység Szent Könyvét. Vannak, akik belekezdtek, de abbahagyták… vagy elolvasták, de nem értették.

Az előadások nemcsak a kezdőknek, vagy újrakezdőknek szólnak, hanem az aktív bibliaolvasó, vallását gyakorló hívőknek is segítenek újra gondolni, összefüggéseiben látni a bibliai könyveit, történeteit, fontosabb témáit.

A gyorsan változó világunkban a Biblia több ezer éve megírt üzenetei ma is reményt, útmutatást adnak számunkra.

Szeretettel várunk mindenkit a 4 félévből álló előadássorozatra, melynek keddenként 17.00 órától a Türr István Múzeum első emeleti előadóterme ad otthont. A helyszínen résztvevők megkapják az előadások nyomtatott vázlatát, illetve az eladások végén kérdésekre is lesz lehetőség.